Paus i återbruket

God söndag!


I dag gör jag lite paus i sömnaden, barnen var sugna på hembakat bröd och  så fick det bli.
Baka morotsbröd i långpanna, ett perfekt frukostbröd. Det går utmärkt att frysas och ta fram ett och ett. Mina flickor och jag älskar detta bröd.


Här bjuder jag på detta receptet!

Och självklart använder jag ekologiska produkter.

20 bitar morotsbröd i långpanna.
 

5 dl mjölk eller vatten
50g jäst
0,5 dl olivolja
200g finrivna morötter
1 tsk salt
2 msk sirap
4 dl vetemjöl
9 dl fullkornsmjöl av dinkel

 

  • Värm mjölken eller vattnet till 37`(fingervarmt) Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten adegspadet, olja, morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakning. Arbeta kraftig ihopo till en deg. jäs den övertäckt ca. 30 minuter.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca. 30x40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med mjölad kniv i 20 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalana på galler under bakduk.
Våga testa och njut av ett smarrigt börd!
Etiketter: övrigt

Kommentera gärna: